Moto è vita

Fotografski natečaj "Rastline in naravne pokrajine na Avstriskem Primorju in v sosednjih deželah"

on 25.10.2014

Ob 130. obletnici svoje ustanovitve Klub tržaških turistov (KTT) prireja mednarodni fotografski natečaj z naslovom Rastline in naravne pokrajine na Primorskem in v sosednjih deželah. Natečaj je namenjen amaterskim fotografom vseh starosti iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Severozahodne Italije.
Natečaj sestavljata dve kategorij, to je (a) rastlinski svet in (b) naravne pokrajine na območju Primorske in sosednjih dežel. Predmet fotografij mora biti v prvi kategorij (a) samohotne endemične rastline ali ponovno podivjane rastline v naravi; v drugi kategorij (b) pa krajine znotraj zgoraj navedenega območja (Slovenija, pokrajini Trst in Gorica, Furlanija, Avstrijski Koroška in Štajerska, Tirolska, Tridentinska, Južna Tirolska, Hrvaška in Veneto). Upoštevane bodo le fotografije, katerih predmeti so rastline oziroma naravne krajine, saj v primeru drugih predmetov (urbanizacija, zgradbe, ljudi, itd.) slik ne bomo sprejeli.
Fotografije morajo biti v JPG formatu, v najmanjši ločljivosti 3 megapixlov, črno-bele ali barvne ter njihova velikost ne sme presegati 10 megabytov. Rok za oddajo fotografiji je najkasneje do 14.11.2014. Slike pošljite po e-pošti na naslednji naslov: concorsofotograficocct@gmail.com
Pri pošiljanju datotek morajo te vsebovati priimek ter naslov avtorja, predmet fotografije (po možnosti z imenom rastlinske vrste) ter, v primeru več slik, progresivno številko. Važno je, da slike nosijo tudi kraj in datum slikanja. Vsak udeleženec lahko pošlje po 10 (deset) slik za vsako kategorijo, to je do 10 slik za (a) rastline in do 10 (deset) slik za (b) naravne pokrajine.
Žirija, ki jo sestavljajo prof. Livio Poldini, prof. Alberto Pallavicini, Alessandro Sgambati, Mauro Bernazza in Luca Wieser, bo nagradila prve tri uvrščene v vsaki kategoriji (a) in (b). Nagrade niso kumulativne in niso izplačljive v gotovini. Z oddajo in podpisom obrazca za udeležbo na natečaj se udeleženec/ka strinja s pravili tega natečaja (nadaljnje informacije so na voljo v italijanskem jeziku). Nagrajence bomo seznanili po e-pošti.
Kdor želi lahko klubu podari izven natečaja dodatne slike na isto temo. Slednje bodo vključene v zbirko fotografij našega kluba in bodo na voljo prof. Poldiniju, da jih ustrezno uporabi v znanstvene namene.
Udeležba je brezplačna in prosto dostopna.

Rispondi